Bonaire weer en contactinformatie

Veel zonne-uren per dag!

Met een gemiddeld aantal zonne-uren van circa 9 per dag. Op jaarbasis komt dat gemiddeld rond de drieduizend uit, wat uitermate zonnig genoemd mag worden. De blauwe lucht boven Bonaire wordt bijna altijd gemengd met mooie wolkenpartijen, die fel af kunnen steken boven de azuurblauwe kustwateren. De gemiddelde hoogste temperatuur overdag, varieert van 29 graden tot 32 graden Celsius (dat is 84 – 89 Fahrenheit), waarbij de warmste maanden mei tot en met september zijn. Het regenniveau op Bonaire is bijzonder laag (minder dan 18 inch per jaar, 460 mm!). Het ‘regenseizoen‘ loopt van oktober tot januari en de droogste maanden zijn maart tot juni.

Het huidige weerbeeld op Bonaire

Lees onze blogpost over het weer op Bonaire voor gedetailleerde informatie over het klimaat en het weer op het eiland.
Voor de actuele weersverwachting voor Bonaire, is de website van Meteo Curacao de betrouwbaarste. Deze website wordt ook door de eilanders gebruikt om te zien of er tropische stormen nabij zijn.

Een gunstig klimaat voor vele doeleinden

Het weer en klimaat op Bonaire is, vanwege de zeer regelmatige windkracht en windrichting, uitermate gunstig te noemen voor de diverse zeilsporten, zoals windsurfen, kiteboarden en uiteraard het varen in een zeilboot. Vanwege het aantal zonne-uren is het zuidelijke deel van het Caribische gebied waar Bonaire in ligt, zeer populair bij strandgangers en andere zonaanbidders: je kunt hier het hele jaar door genieten van de hoogstaande zon!
Diezelfde zon laat voor duikers en snorkelaars een prachtig kleurenspektakel verschijnen op de koraalriffen in het  heldere water.

Het dagelijkse Bonaire weer: halfbewolkt, 30 graden, verkoelende oostenwind en een kleine kans op een bui!

Heb je vragen over het Bonaire weer of onze accommodaties, of zijn er opmerkingen, suggesties of speciale verzoeken?

Onze contactinformatie

Als je voor, tijdens of na je vakantie Bonaire contact met Sunwise op wilt nemen, kan dat via telefoon, WhatsApp Messenger, Facebook Messenger, Skype (op afspraak), of het onderstaande  formulier

 
Bonaire Weer