Duikschool Bonaire, duiken is nummer 1!

Kantduiken op ongerepte riffen

Bonaire staat wereldwijd bekend om haar eenvoudige kantduiken. Het eiland wordt ook wel ‘shore dive capital of the world‘ genoemd en dat is niet voor niets! Het meeste duiken gebeurt in de luwte van de westkant kant van het eiland, maar er is nog een kant van het eiland… de oostkust!

De oostkust

Deze kant van Bonaire staat ook wel bekend als de wilde kant, “the wilde side”! Ten opzichte van de westkant biedt de oostkust een unieke en avontuurlijkere duikervaring. Met bijna vlakke en bijzonder brede koraalriffen en steile, ruige wanden, heeft de oostkust een grote verscheidenheid aan duiklocaties die heel erg verschillen van de westkantduiken.

Selectie duikbedrijven Bonaire

B.A.S. Diving is de enige echte kantduikgids voor de oostkust en het tweede oostkustduikbedrijf, naast Bonaire East Coast Diving.

Bonaire East Coast Diving biedt dagelijkse trips naar de oostkust, niet vanaf de kant, maar vanaf een speciaal ontworpen RIB. Een van de drijvers van de RIB kan gedeeltelijk worden weggenomen, om na het duiken gemakkelijk toegang tot de boot te krijgen.

AB Dive is een van onze favoriete one-stop-duikshops op het eiland. Niet alleen omdat onze gasten alle PADI-cursussen bij AB, lucht of Nitrox kunnen volgen en alle denkbare apparatuur kunnen huren, maar vooral omdat ze de perfecte combinatie zijn met AB Car Rental.

Dive Friends Bonaire heeft zeven locaties op het eiland, waardoor bijvoorbeeld tanks wisselen altijd in de buurt van de accommodaties van Sunwise kan!

Download hier de Bonaire Duikkaart die hieronder staat als PDF

Duikkaart Bonaire
 
Terug naar het overzicht